Familie Windsurf Weekend

Famile Windsurf Weekend

Leuk nieuws! Ik loop al heel lang met het idee rond, maar eindelijk is het zo ver. Volgende maand organiseer ik een familie windsurf weekend, voor alle windsurfende families in Nederland!

DETAILS:

Waar: Camping Schuilenburg te Hindeloopen 
Wanneer: 9 & 10 September 2017  
Voor wie: Voor alle windsurf families en natuurlijk ook voor de niet windsurfende familieleden! 
Kosten: 179 euro per volwassene, 299 ouder plus kind. 
Inclusief: 2 dagen windsurf coaching, 1 overnachting op camping Schuilenburg en BBQ op zaterdagavond 

Aanmelden kan via CLINICS en het aanmeldformulier, of stuur een mail naar arrianneaukes@gmail.com 

Zelf kom ik uit een echte windsurf familie en heb leren surfen door mijn ouders toen ik jong was. En daar ben ik nog altijd zo dankbaar voor! Tegenwoordig vind ik niets leuker dan met mijn hele familie op het water te staan, het blijft een bijzonder gevoel om zo’n mooie passie te kunnen delen met je ouders en / of broers en zussen.

Toch kan ik me nog wel herinneren dat ik het als kind niet altijd even leuk vond om de tips van mijn vader en moeder aan te nemen. Behalve tips van mijn ouders heb ik vroeger nooit les gehad, en ik vind het nog altijd jammer dat ik pas op latere leeftijd ben begonnen met gijpen en freestyle trucs.

Daarnaast kende ik niet veel andere meisjes van mijn leeftijd die ook windsurften. De windsurf vrienden die ik had toen ik jong was, zijn nog steeds mijn beste surf maatjes.

Ondertussen vaar ik al sinds 2010 mee in de PWA World Tour; ik ben gespecialiseerd in freestyle maar mag mezelf ook Nederlands Kampioen Wave noemen en heb ook op internationaal niveau meegevaren in de slalom discipline. Naast professioneel windsurfer ben ik ook een officieel opgeleid windsurf instructeur met meer dan tien jaar ervaring in lesgeven in zowel binnen en buitenland.

Dit had ik nooit kunnen bereiken zonder mijn ouders, en daarom vind ik het geweldig om kinderen en ouders te stimuleren om beter te leren windsurfen en plezier met elkaar te hebben op het water.

Kinderen leren ontzettend snel, en windsurfen met andere kinderen is een grote stimulans. En ouders, er gaat ooit een moment komen dat je kind je voorbij vaart, maar dat duurt hopelijk nog vele jaren. Daar gaan we dit weekend in ieder geval hard aan werken. Of je nou beter wilt leren gijpen, in de voetbanden wilt leren staan, of trucjes wilt leren; alles is mogelijk.

Weinig wind of veel wind, het maakt niet uit voor de clinic. Als freestyler weet ik als geen ander dat er altijd wat te leren valt! Natuurlijk is harde wind heel leuk, maar uiteindelijk leer je het meeste op de kant. Tijdens het weekend krijg je daarom ook theorie uitleg, tips voor het optuigen en tunen van je materiaal, oefenen we met een simulator, wordt er gefilmd en worden er foto’s gemaakt waardoor je goed inzicht krijgt in je fouten en verbeterpunten. En natuurlijk ook gewoon voor de gave (familie) foto’s!

De clinic start op zaterdag ochtend en duurt tot zondag middag. Op zaterdagavond is er een BBQ en eten we gezellig met zijn allen. Op zondag eindigen we het weekend met een yoga sessie om de spieren weer wat los te maken (alleen voor de liefhebbers!). Voor de jongsten zijn er een aantal I rig’s beschikbaar (ultra licht surf setje) en ook is er een grote familie SUP voor wat extra plezier op het water.

 

 

 

Tot dan! 

Arrianne ( inclusief vader & moeder uiteraard! ) 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *