Ik werd laatste op het WK in 2011. Iedereen zei dat ik te oud was om de top te bereiken. Maar ik gaf niet op en een paar jaar later werd ik Vice world champion.

Inspirerende talk

Graag kom ik bij jouw bedrijf, sportteam of event langs om een inspirerende talk te geven over doorzettingsvermogen, vertrouwen in jezelf, de kracht van een positieve mindset en de rol van tegenslagen als kansen voor groei. Met boeiende voorbeelden uit mijn windsurf carrière illustreer ik hoe deze principes kunnen worden toegepast, zowel in de sport als in het bedrijfsleven of in privé situaties.

Mijn ervaringen op zee hebben mij unieke, uitdagende en out of the box inzichten en verhalen gegeven die ik graag deel als gastspreker of dagvoorzitter. Hierbij heb ik als doel om te inspireren en in beweging te brengen met mijn persoonlijke verhaal. Nodig me uit voor jullie evenement of team – groot of klein – en ik zorg voor een boeiende en inspirerende sessie voor jullie publiek. 

Bel voor een afspraak of laat je gegevens achter in het contact formulier, dan neem ik contact met je op. 

In overleg kan het ook in clinic-format gegeven worden, gecombineerd met een leuke windsurf clinic of yoga / ademhaling sessie. 

Mijn verhaal

Windsurfen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn beide ouders waren fanatieke windsurfers. Al als klein meisje stond ik aan mijn vaders been op de surfplank.

Ik was een lief maar erg onzeker kind, met weinig zelfvertrouwen. Fysiek was ik erg sterk.

Vroeger droomde ik er al van om professioneel windsurfer te worden. In mijn dagboek schreef ik dat ik óf pro windsurfer óf ninja wilde worden. 

Naarmate ik ouder werd vervloog die droom langzamerhand.

 Ik haalde mijn zwarte band jiujitsu toen ik 18 was. Toch een soort van ninja 😉  In 2008 ging ik 3 maanden naar Brazilië om te windsurfen. 

Dat veranderde alles. Daar waren allemaal pro windsurfers aan het freestylen.  Wauw! Dat wilde ik ook. 

Ik pakte het (heel) snel op. Ik was al 21, erg ‘oud’ om te beginnen met freestyle. Ik leerde erg snel, en na Brazilië wilde ik maar een ding: beter worden!

Iedereen zei dat ik te oud was om in de top te komen.  Maar ik ging ervoor en gaf niet op.  Mijn allereerste WK was in 2010 in Lanzarote, ik werd laatste. Weer kreeg ik te horen dat ik te laat begonnen was. Ik trainde nog harder, nog meer. 

In 2013 werd ik Vice World Champion Freestyle. 

It's not just a sport, it's a way of life